Fortsätt till huvudinnehåll

Mycket yoga blir det. För mycket kanske.

roland kör lite kattyoga
Min tanke inför den stundande yogaledar-utbildningen (om två veckor, gaaaah!) är att jag ska gå på så många olika pass som möjligt för att ha lite att inspireras av och jämföra med.
Mitt ena knä har känts lite konstigt ända sen vi sprang 60 sekunders-intervaller på Lillsved på förra kursen, när jag tog i så mycket att jag fick blodsmak i munnen (och ont i knät). När jag är varm, känns det bättre, men i början av en klass känns det stelt.
man kan ju sitta och sola lite och softa också
I måndags var jag på Hot Yoga, en klass som kan vara lite av varje beroende på gruppens sammansättning och ledarens tankar/humör den dagen. Det var fullsmockat, och denna gång blev det Bikram flow. Bredvid mig tryckte en man i 50-årsåldern in sig, med jättestor handduk och otroligt stötig jobbig andning. Jag tror han tyckte att han ansträngde sig lite mer än alla andra tack vara sin jättekonstiga andning. I vilket fall drog det mig från fokus att ha honom stönandes 5 cm ifrån mig....ja vad vill jag berätta med detta....jo, jag blev helt slut efter den klassen. Ska inte bara skylla på den stånkande snubben, det var också ännu varmare än vanligt för att det var så trångt därinne, och värmen kanske möjligen fick mig att göra saker som jag inte skulle ha gjort annars (såsom att böja/dra/trycka ihop/balansera) lite mer än vanligt. Kort sagt, min kropp är fortfarande trött. Och när man blir så varm, kan man få för sig att man är lite böjligare än vad man egentligen är. Och vips så har man gjort en brygga/gräshoppa/framåtböjning för mycket.


Jag tycker alltid jag är fjantig när jag känner trötthet, alltså gick jag på min "fadder" Pias Yoga Energy-klass idag. Det kändes väl ok, men jag vet inte. Jag är stel och trött. Knäet känns lite halvstelt, min rumpa känns som en betongkloss och höfterna känns som stela klump-grejer. Ländryggen är också lite stel, benen känns som stockar och ja, jag är trött.
Men precis som med sjungandet, jag kan inte hålla mig ifrån det. Precis som jag nyss skrev, jag tycker jag är en inbillningssjuk fjantig latmask om jag inte gör vad jag föresatt mig. Och det kan man, så länge man inte är död eller döende. Precis exakt detta fick mig att nästan sjunga ihjäl mig när det begav sig. Jag fattar inte att jag gör såhär! När jag vaknade imorse, tänkte jag: "oj, kroppen känns trött. Kanske ska avboka passet. Eller, nää, gud vad fjantigt. Jag lever ju och kan gå och stå. Alltså går jag på passet."


Och nu har jag bokat in mig på Strala, Anti-Gravity och Bikram de kommande dagarna. Hej och hå, hur ska det gå...?
Ja, det var lite tankar kring mitt beteende. Något liten spärr i hjärnan saknas.
Nog om det. Igår på jobbet var det brandövning, och Smilla fick även uppleva denna situation. Själva larmet var inga problem, men att alla skulle ut samtidigt var lite jobbigt. Men hon var jätteduktig.
Nu ska jag ta sats och resa mig ur soffan och gå ut en sväng med Smilla. Och kanske lyssna lite på kroppen. Och kanske ta på allvar när kroppen är trött. Ibland kanske det inte bara är lathet.
Tjing och namaste.

älskar att det finns vild natur på promenadavstånd

kattgänget lyssnar på sina kroppar!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

News!

Ho-ho-ho! Big news coming up!
I am, from this very moment, gonna blog in English!
I´ve been thinking about this for quite a long time, but haven´t really found the inspiration.
Until today.
So, for those of you out there who have been longing to understand what I´m writing, your time has come :)
Short presentation:
I am Gunilla, operasinger, dog-and cat-person-and-owner, gym rat, yogini, and
I´ve also started directing opera the last year.

I don´t eat my best friends = no meat.


I am also the mother of two lovely human beings, Elin and Jacob.
They are not kids anymore (at least they don´t think they are, but I know better, hehe)

Elin has her own blog .Last week has been shitty and awful, but I´m gonna look forward and not become manic about it.
Try to accept lifes´ little changes and surprises and blablabla...well, maybe I will write more about it another day.

I had the day off today (when I´m not singing or directing or spending time with the four-legged family members, I work in a g…

Zombie Friday

Headache, runny nose and feeling like a zombie.
The last week hasn´t been too much fun, not only because of zombie mood.

Nice thing though:

I´ve been jogging with the dogs this week, which is kind of my own therapy against depression.
Knee feels (almost) fine, and I feel soooo much better after doing it.

Best therapy in the world, dogs and physical movement 💗💗

Right now, I´m relaxing in the sofa, listening to french pop music from the 1960s´.


Have a lovely friday!

Kortis

Hej!

Det har gått en tid igen...gör en snabbis och återkommer med lite mer anekdoter och tankar senare.
Har börjat träna med PT. Jättekul och även om knäet kändes värre efter första gången, är jag säker på att vi går åt rätt håll nu. Fick göra sälrodd bl.a. Och bänkpress! Jag ska bli stark till kropp och själ!Ska ta ut hundarna på långpromenad nu eftersom jag jobbar kväll och de får vara hemma och sova medan jag försöker hålla koll på alla som ska börja träna efter nyår. Suck. Så sjukt mycket folk på våra anläggningar i januari!


Hej så länge! Återkommer.