Fortsätt till huvudinnehåll

Spring i benen

Smilla och jag springer varje dag. Det var liksom bara att sätta igång.
Jag känner mig som en Dirtbag. Inte för att jag springer ultralopp, men hela dirtbag-livstilen känns så mittiprick. Bara springa runt i gamla shorts och upptäcka naturen och ha det chill. Mitt nästa drag ska bli att införskaffa en truckerkeps. Det ska man ha om man är en dirtbag.

hur cool...?
Jag är nu ledig ända fram till fredag. Och fredag råkar även vara min födelsedag. Jag och son och Li ska gå till Phil´s Burger på Gärdet där Smillas kompis Lous matte är restaurangchef. Det är många man pratar med när man har hund!

såhär fint är det ute nu

vilda blommor är de vackraste!
En annan grej med att planera sköna jogg-rundor för de kommande dagarna är att jag bearbetar massa skit i skallen. Det sköljs liksom bort. Jag blir mer den jag är, under ytan av smörja och andras känslor och önskningar jag samlat på mig genom åren.

en glad en
Igår när jag kom hem från jobbet satte jag på radion, den var inställd på P2 eftersom djuren gillar att lyssna på musikradion när jag inte är hemma. En kvinna sjöng något som lät ganska bekant, men jag tänkte att hon var en lyrisk sopran med skvalp-röst, så det var ju inget jag hade sjungit.
Tills jag insåg att det var andra akten av Tristan.
Hahaha! Idealen förändras! Eller så gör de inte det, utan vissa sjunger på för att de liksom är tillgängliga, och har man hållit på ett tag, eller ganska länge, så kanske det låter sådär.
Jag blev lite mörkrädd/folkskygg/fick eremitkänsla och tänkte att aldrig i livet att jag kastar mig in i det där igen. Till vilken nytta? Näää, usch. Vem vill utsätta sig för det? Och så låter det fult. Nej tack. Jag ska ha det roligt och skönt.

den här dikten inleder åsa larssons bok solstorm, som jag läser om som sommarlektyr. gillar den, gillar energin.
gillar även dessa rejält tilltagna tassar.A dirtbag is someone who embraces their personal passions to the point that they do not follow societal norms. A dirtbag does what they need to do to live that passion and alternative lifestyle whether it be living in their car, working side jobs or not working at all and honing their skills at said passion.
(ur en intervju med en dirtbag som heter Candice Burt. Gillar definitionen!)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En fredag

Höst. Älskar höst.

Älskar mindre att jag ännu inte fått något besked från CSN (sökt studielån för kursen jag går).
Älskar inte alls att jag fått ett konstigt meddelande där det står att när en fyllt 47 gäller särskilda regler. Så de kanske inte kan gå med på min ansökan.
Sen ombeds jag skicka kompletterande uppgifter (VAAAAAD liksom).
Så eventuellt kommer jag inte få in ett öre i höst. Så himla bra att jag har så  mycket pengar gömda i madrassen då! Eller inte.För övrigt analyserar jag Rosenkavaljeren så det står härliga till.

Har precis kommit fram till att ju mer jag läser stycket, desto mindre tycker jag om det. Älskar musiken och....ääh just det ja, det var allt. Gillar tyskan också. Slut.

Handlingen förmår inte gripa mig. Operan är som en enda sockerchock. Som att bli tvångsmatad med prinsesstårta eller sockervadd.

Var tvungen att köpa ett ex av Sven Delblancs pjäs "Den arme Richard".
Såg den för ca 150år sedan på Dramaten med Ernst-Hugo Järegård som Strauss. Minns att…

Näst sista dagen av år 2017

Ingen kontinuitet på mitt bloggande överhuvudtaget.

Tappar ömsom intresset, ömsom glömmer jag att bloggen ens finns.

Vad har hänt sen senast? Massor.

Har gått en kurs i operaregi med Kasper Holten som handledare. Om du inte vet vem han är, kan du kolla HÄR.

Off the record kan jag tillägga att det var lite som att ha en operavärldens Gordon Ramsey i rummet. Lite Duracell-kanin-varning, kombinerat med (såklart) ett väldigt stort kunnande, en enorm erfarenhet av opera och en jäkla svada.

Men kul!


Jag fick ställa en del av mina tankar på sin spets och lärde mig att våga dra saker till sin extrem (heter det så på svenska?) och att hela tiden fråga mig själv vad det är jag vill berätta.

Lustigt nog (orkar inte berätta hela historien) fick detta till slut mig att tänka att jag inte vill regissera. Hjälpa sångelever med exempelvis auditionträning och interpretation, absolut, men regissera, nej.

Fick en oväntat och plötsligt återfall in i sångerskerollen igen, och planerar nu att ta över värld…

News!

Ho-ho-ho! Big news coming up!
I am, from this very moment, gonna blog in English!
I´ve been thinking about this for quite a long time, but haven´t really found the inspiration.
Until today.
So, for those of you out there who have been longing to understand what I´m writing, your time has come :)
Short presentation:
I am Gunilla, operasinger, dog-and cat-person-and-owner, gym rat, yogini, and
I´ve also started directing opera the last year.

I don´t eat my best friends = no meat.


I am also the mother of two lovely human beings, Elin and Jacob.
They are not kids anymore (at least they don´t think they are, but I know better, hehe)

Elin has her own blog .Last week has been shitty and awful, but I´m gonna look forward and not become manic about it.
Try to accept lifes´ little changes and surprises and blablabla...well, maybe I will write more about it another day.

I had the day off today (when I´m not singing or directing or spending time with the four-legged family members, I work in a g…